2012. február 10., péntek

Imaginary train stations


   One of my favourite ego trip is when I am waiting for the train on an imaginary train station. The coming train is the promise of the next bog encounter with the next happy moment, experience, feeling.
   The platform of life is the storehouse of the missed possibilities. If I could remember crystal clearly all the moments of my life, and I would hang these moments on the wall of an enormously big hall with these missed trains.
   Somehow a feeling to miss a train is equal in me to miss a precious opporturnity. It is no matter if the next train comes, the excitement, the adventure, the joy of 'travel' is always lost, and my imagination fills the leaving train with life and stories.

2012. február 1., szerda

Lilliput World

   „Amilyen kicsiben, olyan nagyban, amilyen nagyban, olyan kicsiben” már nem emlékszem hol olvastam, de ha nem is igaz ez mindenü, itt a nürnbergi játékkiállítás és vásáron ez az állítás teljességgel megállja a helyét.
     Ezt a képet itt a Preiser nevű cég standján sikerült lekapni, és a kép szándékosan fekete-fehér, a helyszín azt a hangulatot idézi, amikor még javában fényképeztek monokróm filmre. Számtalan ilyen, és ehhez hasonló asztalokat, diorámákat lehet itt látni. Eredetileg a vasútmodellek miatt jöttünk, de elcsábultunk picit a többi modellező felé is. Van itt például egy spanyol cégecske, a sima modelles területen – mert külön területen vannak elhelyezve itt a különböző modell és játékgyártók –, akik apró téglákat égetnek ki különböző ókori és középkori épületek megépítéséhez. Volt ott Castle Falkenstein, meg kínai nagyfal is, meg még több különböző híres vár, amiket aztán a lelkes modellező aprólékos munkával otthon összeragasztgathat magának.
   Az is elképesztő, mennyi gyártó foglalkozik különböző repülö, guruló modellek, makettek készítésével. Az egyik kínai gyártó standján annyi helikopter modell volt, hogy a falat nem lehetett tőle látni. Fel is ismertem pár helikoptert a Karácsony előtt az Euro Parkban kapható modellek közül.
   Anno gyerekkoromban a Matchbox volt a legmenőbb cucc, néhány darabot sikerült is kimenteni a Zsiga karmai közül, aki egyébként szintén megunta egy ideje a kiasutókat. Nem csodálom, a LEGO sokkal izgalmasabb, és jóval hatékonyabban javítható egy autó, ha darabjaira esik. Állítólag van errefelé LEGO részleg is, elnézek arrafelé.